Problemen met slecht starten? Wellicht is het de startmotor. Hieronder wordt het verschil tussen beide type startmotoren uitgelegd en hoe de startmotor kan worden hersteld.

Er zijn twee type statmotoren. De oude Vmaxen hebben het rechter type hieronder met 2 koolborstels, de nieuwere met vier borstels wordt hier links weergegeven:

Ook is het anker van de nieuwe startmotor groter dan de oude:

Ondanks dat het nieuwere type krachtiger is, komt het voor dat de verbinding tussen de grondplaat en de behuizing gaat corroderen. Het resultaat hiervan is een startmotor die warm wordt en minder kracht heeft. De corrosie zal zich vormen op deze punten:

Door de grondplaat op die plekken goed op te schuren wordt dit probleem verholpen. Let met het aansluiten van de startmotor goed op dat de dikke startkabel niet te strak wordt aangedraait. As het draadeind zelf verdraait kunnen de solderingen binnenin scheuren.

427